damask

Sirija kritizira Trumpa zbog izjave da je želio ubiti Asada

trump
CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL
16.09.2020.
u 18:41

Sirija je u srijedu kritizirala američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je dan prije izjavio da je planirao „eliminirati” sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, ocijenivši da su Sjedinjene Države država „razbojnika i bezakonja”, prenijela je službena agencija Sana.

Trump je u utorak kazao da je planirao „eliminirati” Asada 2017., ali se tomu usprotivio njegov tadašnji ministar obrane Jim Mattis.

„Izjave američkog predsjednika (...) jasno pokazuju razinu (...) nepromišljenih političkih poteza” Sjedinjenih Država, ocijenilo je u utorak sirijsko ministarstvo vanjskih poslova.

„Trumpovo priznanje potvrđuje da su Sjedinjene Države država razbojnika i bezakonja, koja koristi jednake metode kao i terorističke organizacije odnosno ubojstva i likvidacije”, dodaje ministarstvo.

Trump je u rujnu 2018. kazao da nikada nije spomenuo šefu Pentagona moguće Asadovo ubojstvo.

Trump je u travnju 2017. naredio bombardiranje sirijske vojne baze zbog napada sarinom pripisanog sirijskom režimu, u kojem je poginulo više od 80 civila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?