POLICIJA U KONZULATU

Saudijski generalni konzul napustio Tursku

Reuters/Pixsell
16.10.2018.
u 19:26

Mohamad al-Otaibi napustio je Tursku samo sat vremena prije nego su turske vlasti počele pretraživati njegovu rezidenciju, u okviru istrage o nestalom saudijskom novinaru Jamalu Khashoggiju

Saudijski generalni konzul napustio je Istanbul u utorak, nekoliko sati uoči najavljenog pretraživanja njegove rezidencije. 

Mohamad al-Otaibi napustio je Tursku samo sat vremena prije nego su turske vlasti počele pretraživati njegovu rezidenciju, u okviru istrage o nestalom saudijskom novinaru Jamalu Khashoggiju. Al-Otaibi je otputovao komercijalnim letom saudijske kompanije u Rijad. Sat vremena nakon toga turska je policija ušla u njegovu rezidenciju u Istanbulu. Turske i saudijske vlasti prije toga su u noći na utorak izvršile višesatnu istragu u saudijskom konzulatu u Istanbulu. 

Khashoggi, kritičar saudijskih vlasti, posebice prijestolonasljednika Mohamada bin Salmana, lani je iselio u Sjedinjene Države zbog straha od uhićenja nakon što je kritizirao neke odluke bin Salmana i vojnu intervenciju Rijada u Jemenu. Nestao je nakon ulaska u saudijski konzulat u Istanbulu 2. listopada, a tamo je došao kako bi izvadio dokumente za vjenčanje. Turski dužnosnici vjeruju da je tamo ubijen i da je njegovo tijelo uklonjeno, što Saudijci snažno odbacuju. Tijekom noći turski su istražitelji prvi put ušli u saudijski konzulat u Istanbulu i pretraživali su ga devet sati, rekli su Reutersovi očevici.

Turski ministar vanjskih poslova Mehmet Cavusoglu najavio je ranije u utorak na konferenciji za novinare u Ankari da će policija ponovno pretražiti konzulat u utorak kao i konzulovu rezidenciju koja bi, po ranijim izvješćima turske televizije, mogla biti povezana s Khashoggijevim nestankom. Pretražit će se i više vozila. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije