ECDC objavio

Samo jedna zemlja EU sa "zelenim zonama"

ECDC
15.01.2021.
u 07:26

Cijela Grčka je označena zeleno za stopu pozitivnosti, što znači da je ona ispod 4 posto , u vrijeme kada je veći dio Europe u žutoj zoni sa stopama većim od 4 posto

Dobra epidemiološka situacija posljednjih dana u Grčkoj primjetna je i u podacima o pandemiji koronavirusa, koje je objavio Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), u kojima je Grčka jedina zemlja Europske unije sa "zelenim zonama" , koje ukazuju na nisku razinu stopa novih Covid 19 infekcija.

Karte ECDC su zasnovane na podacima za 14 dana unatrag, do utorka u ponoć svake nedjelje, a zelene zone Grčke, koje su pokazatelj 14-dnevne stope testiranja i pozitivnosti testa na Covid 19 , nalaze se u dijelovima Epira i Kiklada, Jonskih i Dodekanskih otoka, prenosi ANA.

Ostatak zemlje također je bolji od prosjeka EU i nalazi se u žutoj zoni, dok je većina zemalja EU u crvenoj zoni.

Cijela Grčka je označena zeleno za stopu pozitivnosti, što znači da je ona ispod 4 posto , u vrijeme kada je veći dio Europe u žutoj zoni sa stopama većim od 4 posto, prenose Nezavisne.

Grčka je također bila među zemljama s najmanje slučajeva na 100.000 stanovnika u tom razdoblju, navodi agencija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?