usidrena u lukama anektiranog poluotoka Krima

Ruska Crnomorska flota ima novog zapovjednika

17.08.2022.
u 21:39

Ruska Crnomorska flota, usidrena u lukama anektiranog poluotoka Krima imenovala je novog zapovjednika, objavila je u srijedu novinska agencija RIA pozivajući se na obaviještene izvore, nakon što su brojne eksplozije u proteklih devet dana potresle ruske vojne baze koje se ondje nalaze.

 

Potvrdi li se informacija, smjena prethodnog zapovjednika Crnomorske flote Igora Osipova označila bi najvažniju smjenu jednoga vojnog dužnosnika u gotovo šest mjeseci otkako je Rusija počela rat protiv Ukrajine u kojem je pretrpjela teške gubitke u ljudstvu i opremi.

Državna agencija RIA citira izvore koji tvrde da je novi zapovjednik Viktor Sokolov predstavljen članovima vojnog vijeća flote u luci Sevastopolj.

Jedan je izvor komentirao kako je “uobičajeno” da imenovanje nije objavljeno u vrijeme kada Rusija provodi ono što naziva “posebnom vojnom operacijom” u Ukrajini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije