MOSKVA

Rusija će se vratiti u START ako SAD promijeni svoj "neprijateljski stav"

Sergej Rjabkov
03.06.2023.
u 13:42

Rusija će se vratiti u sporazum Novi START ako Washington odustane od svojeg "neprijateljskog stava" prema Moskvi, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, prenijele su u subotu ruske novinske agencije.

SAD je ovaj tjedan objavio da će prestati slati Rusiji neke obavijesti kako je predviđeno tim sporazumom o kontroli naoružanja, uključujući nove podatke o lokacijama na kojima se nalaze američki projektili i lansirni sustavi, kao odgovor na to što Moskva "krši" sporazum.

Po Rjabkovu, to nije iznenađenje za Moskvu i ruska odluka da suspendira Novi START ostaje na snazi usprkos bilo kakvim protumjerama.

"Neovisno o bilo kakvim mjerama ili protumjerama američke strane, naša odluka da suspendiramo sporazum START nepokolebljiva je", rekao je, prenio je TASS.

"A naš uvjet za povratak u potpuno operativan sporazum je da SAD odustane od svojeg u osnovi neprijateljskog stava prema Rusiji."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?