NAJVIŠE IDU U TURSKU

Rusi bježe iz zemlje nakon odluke o mobilizaciji: Pogledajte prikaz zračnog prometa

22.09.2022.
u 08:43

Karte za letove iz Rusije jučer su se tako brzo rasprodale, posebice za Tursku i Armeniju gdje Rusi mogu ući bez vize

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je u srijedu djelomičnu vojnu mobilizaciju te podržao referendume u područjima Ukrajine koja su pod ruskom okupacijom. Diljem Rusije održani su zbog toga prosvjedi u kojima su stotine privedene, a mnogi su Rusi odlučili pobjeći iz zemlje. 

Karte za letove iz Rusije jučer su se tako brzo rasprodale, posebice za Tursku i Armeniju gdje Rusi mogu ući bez vize.  

FlightRadar, stranica koja se bavi praćenjem letova, objavila je i kratki video koji pokazuje jučerašnji zračni promet iz Moskve i Sankt Petersburga. Naime, snimka potvrđuje kako je najveći broj zrakoplova iz Rusije letio u Tursku. 


Odluku brojnih Rusa da napuste svoju zemlje komentirala je jučer i Inna Sovsun, ukrajinska zastupnica.  

– Rusi su odmah nakon objave djelomične mobilizacije kupili karte za sve raspoložive zrakoplove u inozemstvu. To pokazuje koliko oni stvarno podržavaju rat – navela je.  

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbio je jučer odgovoriti na pitanja o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se spriječio bijeg vojno sposobnih osoba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije