sastanak

Putin i Erdogan dogovorili demilitariziranu zonu u Idlibu

17.09.2018.
u 21:47

Ruski i turski predsjednik Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan danas su u ruskom gradu Soči dogovorili stvaranje demilitarizirane zone u sirijskoj pokrajini Idlib, između snaga Bashara al-Assada i pobunjeničkih snaga, prenijele su agencije riječi ruskog lidera.

Putin je istaknuo kako je tijekom razgovora s Erdoganom postigao „ozbiljnu odluku“ o stvaranju demilitarizirane zone.

On je naveo kako će ona biti napravljena 15. listopada i njome će patrolirati ruske i turske snage, te kako ovaj dogovor podržava sirijska Vlada. Dodao je kako će zona biti široka između 15 i 20 kilometara, te kako se iz nje mora povući svo teško naoružanje, kao i „radikalni pobunjenici uključujući Front Al-Nusra“.

Putin je naveo kako se teško naoružanje treba povući iz zone do 10. listopada, prenosi Al Jazeera Balkans. 

Ranije danas, predsjednik Turske Erdogan izjavio je danas uoči sastanka sa Putinom u Sočiju da razmjena ideja o političkim, vojnim i ekonomskim pitanjima međusobno jača obje strane, prenosi agencija Anadolija.

Putin je u Predsjedničkoj rezidenciji u Sočiju primio Erdogana koji mu se zahvalio na gostoprimstvu i dodao kako je zadovoljan da ima čestu priliku da razgovara s njim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije