obitelj u šoku

Proglasili ga mrtvim, dva mjeseca kasnije vratio se kući

ilustracija
13.07.2020.
u 07:45

Kinez Jiao (43), kojeg su liječnici ranije proglasili mrtvim, vratio se kući živ, dok su članovi obitelji ostali šokirani.

Jiao se pojavio na pragu kuće dva mjeseca nakon što je održan sprovod i kremirano tijelo preuzeto iz bolnice. Ovaj Kinez, koji je imao mentalnu bolest, nestao je iz svoje kuće u jugozapadnom kineskom gradu Čongking u ožujku, piše Daily mail. 

Njegov ujak je rekao lokalnim medijima kako je cijela obtelj bila šokirana kada su pomislili da se Jiao vratio iz mrtvih. Međutim, na kraju se ispostavilo kako je u pitanju pogreška. Naime, iz bolnice tvrde da su liječnici zamijenili drugog pacijenta s njim jer su bili jako slični.

Bolnica je rekla kako su liječnici slučajno identificirali drugog muškarca, čije ime nije poznato, kao Jiaoa jer su jako sličili.

"Liječnici su pregledali osobnu iskaznicu pacijenta i izgledali su zaista slično", rekao je doktor Liu Ksiao, glavni liječnik za hitne slučajeve u Kineskoj bolnici za tradicionalnu medicinu u Venzhouu.

"Snimili smo sliku i poslali je policiji. Odgovornost policije je bila identificirati osobu i kontaktirati obitelj", dodao je Liu.

Medicinari su rekli kako je dvojici muškaraca ranije dijagnosticirana TB, što je lijčnike zbunilo u provjeri njihovih identiteta.

Obitelj je sljedeći dan stigla u bolnicu, a liječnici su im rekli kako najvjerojatnije neće preživjeti jer boluje od ozbiljne infektivne bolesti. Njegov ujak rekao je kako ga nisu uspjeli identificirati jer je nosio masku i bio prikopčan na kisik. Također, nisu mu uspjeli prići zbog straha od koronavirusa.

Liječnici su ga ubrzo proglasili mrtvim. Obitelj nije vidjela tijelo jer je odmah poslano u krematorij zbog pandemije, a potrošila je još 140.000 juana (oko 15.000 eura) na veliki pokop. 

Dok se obitelj borila s tugom, njegov ujak je primio poziv od policije krajem svibnja. Rekli su mu kako su pronašli beskućnika koji tvrdi da je Jiao. Uz pomoć policije Jiao se vratio kući 5. lipnja, prenose Nezavisne. 

Zbog svog mentalnog stanja, Jiao nije bio u stanju objasniti kako je prešao gotovo 1.500 kilometara do Shangraoa.

Obitelj očekuje kompenzaciju od bolnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?