BORBA PROTIV TERORIZMA

Princ Salman: Spremni smo podijeliti obavještajne podatke

Reuters/Pixsell
20.02.2019.
u 12:30

Govoreći na zajedničkoj konferenciji s indijskim premijerom Narendrom Modijem, princ je naglasio kako je Saudijska Arabija spremna politički surađivati sa Indijom

Saudijski princ Mohammed bin Salman rekao je u srijedu tijekom posjeta Indiji kako je terorizam zajednički problem Saudijske Arabije i Indije, te da je njegova zemlja spremna podijeliti obavještajne podatke kako bi se umanjila teroristička prijetnja. 
 

Govoreći na zajedničkoj konferenciji s indijskim premijerom Narendrom Modijem, princ je naglasio kako je Saudijska Arabija spremna politički surađivati sa Indijom.

"Oko problema ekstremizma i terorizma, a to su naše zajedničke brige, želimo poručiti Indiji da ćemo surađivati na sve načine, uključujući i dijeljenje obavještajnih podataka", rekao je princ Salman.

Posjet princa Salmana dolazi samo par dana nakon napada militanata u osporavanoj indijskoj pokrajini Kašmir, a gdje su islamistički teroristi usmrtili više od 40 indijskih paravojnih policajaca napadom na sigurnosni konvoj. Odgovornost za napad preuzeli je militantna skupina iz Pakistana.

Tijekom konferencije, Modi je rekao kako se slaže sa Saudijskom Arabijom da treba ojačati suradnju u borbi protiv terorizma te u pomorskoj i kibernetičkoj sigurnosti.

Ranije danas, princ Salman je svečano dočekan ispred impozantne predsjedničke palače od crvenog pješčenjaka u New Delhiju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije