MOSKVA

Prigožin: Plaćenici Wagnera pretrpili ozbiljne gubitke u borbama za Bahmut

29.03.2023.
u 15:50

Zapovjednik ruske plaćeničke grupe Wagner priznao je u srijedu da su borbe za ukrajinski grad Bahmut nanijele ozbiljnu štetu njegovim snagama, kao i ukrajinskoj strani.

Bahmut, gradić na istoku Ukrajine koji je mjesecima bio meta ruske ofenzive, doživio je intenzivne borbe i razaranja u najdužoj, najkrvavijoj bici rata.

- Bitka za Bahmut danas je već praktično uništila ukrajinsku vojsku, a nažalost, teško je oštetila i privatnu vojnu kompaniju Wagner - izjavio je u audio poruci čelnik Wagnera Jevgenij Prigožin.

Ruski zvaničnici tvrde da njihove snage još uvijek zauzimaju teren u borbama ulicu po ulicu unutar Bahmuta, ali do sada nisu uspjele da ga opkole i natjeraju Ukrajince da se povuku, što se činilo vjerojatnim prije samo nekoliko tjedana.

Britanska vojna obavještajna služba navodi u srijedu da su Ukrajinci uspješno potisnuli Ruse s jedne od glavnih ruta opskrbe u gradu, prenosi Reuters.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?