WASHINGTON

Poznato je tko je tip s rogovima koji je sinoć upao u Kongres

07.01.2021.
u 14:33

Fotografije i snimke upada Trumpove rulje u zgradu Kongresa sinoć su obišle cijeli svijet.

Iako je na slikama i snimkama iz Kongresa bilo mnogo upečatljivih prizora, jedan od pripadnika Trumpove rulje koji je izazvao najveću pozornost je muškarac u 30-im godinama lica obojenog u boje američke zastave, koji je na glavu nosio krznenu kapu s rogovima.

Kako piše CNN, radi se o Jakeu Angeliju, koji je poznatiji kao QAnonov šaman. Podsjetimo, QAnon je vjerojatno najluđa teorija zavjere koju je iznjedrio Trumpov četverogodišnji mandat u Bijeloj kući.

Sljedbenici te teorije zavjere vjeruju da je skupina pedofila koji obožavaju Sotonu ušla u najviše redove američkih vlasti, a protiv njih se bori Donald Trump.

Angeli je jučer, nakon što je s ostatkom Trumpove rulje nasilno upao u zgradu američkog Kapitola, tumarao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon. U jednom je trenutku snimljen kako bez majice stoji na govornici Senata.

CNN je danas pokušao stupiti u kontakt s Angelijem, koji živi u saveznoj državi Arizoni. No iako nisu uspjeli doći do njega, javio im se njegov rođak Adam, koji je potvrdio da je upravo Jake Angeli tip s rogovima. Opisao ga je kao "domoljuba".

Pozivao na "vješanje izdajica"

Angelijeva Facebook stranica prepuna je objava u kojima širi QAnonove teorije zavjera, pri čemu neke od objava imaju prilično nasilan sadržaj.

"Nema nade da ćemo preživjeti napad neprijatelja sve dok ne povješamo izdajice koji se skrivaju među nama", stoji u jednog od objava. Jedna od fotografija na Angelijevoj Facebook stranici prikazuje ga u krznu i s rogovima, pri čemu u rukama ima pušku.


Angeli je posljednjih mjeseci redovito posjećivao Trumpove skupove u Arizoni.

Komentara 1

KA
KakoSAD
17:39 07.01.2021.

Dumb @ss

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije