moskva

Požar na gradilištu bolnice u Rusiji, jedna osoba mrtva

05.04.2020.
u 20:43

U požaru koji je izbio na gradilištu bolnice 70 kilometara jugozapadno od Moskve, namijenjene prijemu pacijenata zaraženih koronavirusom, u nedjelju je smrtno stradala jedna osoba, izvijestilo je rusko ministarstvo za izvanredne situacije. 

U priopćenju ministarstva stoji da je požar izbio u šatorskom naselju blizu gradilišta u kojemu boravi i noći dio građevinskih radnika. Požar je zahvatio 90 četvornih metara šatorskog naselja.

Izvor iz ministarstva za agenciju Tass je kazao da je požar izbio kada se zapalila peć na drva koju su radnici koristili za grijanje.

Izgradnja bolnice koja se podiže blizu sela Golohvastova počela je sredinom ožujka, a u njoj sudjeluje 3200 radnika. Dio ih ondje živi. 

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je pojasnio da se izgradnji bolnice pristupilo po uzoru na "iskustvo kineskih kolega". Kinezi su u veljači u rekordnom roku izgradili montažnu bolnicu s 1000 kreveta u Wuhanu, epicentru covida-19 u Kini.

Bolnica raspolaže s 500 kreveta spojenih na respiratorne uređaje i proteže se na 43 hektara. U njoj će se nalaziti "odjel za kirurške zahvate, odjel za reanimaciju i dijagnostiku te dječji odjel", kazao je gradonačelnik.

U Rusiji je dosad službeno registrirano 5389 slučajeva zaraze koronavirusom i 45 smrtnih slučajeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?