IZDANA UZBUNA

Poplave u Francuskoj: 1600 evakuiranih, nestao Nijemac

Reuetrs/Pixsell
10.08.2018.
u 10:15

Najpogođenija područja su Gard, Ardèche i Drôme u koja je stiglo više od 400 vatrogasaca i policajaca te četiri helikoptera.

Obilne poplave na jugu Francuske prisilile su na evakuaciju 1600 ljudi, većinom kampera, objavili su u petak dužnosnici. 

Sedamdesetogodišnji Nijemac koji je nadgledao djecu u jednom ljetnom kampu je nestao. Najpogođenija područja su Gard, Ardèche i Drôme u koja je stiglo više od 400 vatrogasaca i policajaca te četiri helikoptera.

Do poplava je došlo u vrijeme dok južnu Francusku, kao i veći dio Europe, pogađaju nesnosne vrućine. Za šest departmana izdana je uzbuna, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

U jednom ljetnom kampu u Saint-Julien-de-Peyrolasu evakuirano je 119 djece, a Nijemac koji ih je nadzirao je nestao. Bježeći pred poplavom ušao je u automobil koji je odnijela voda, izvijestila je agencija AFP. U pomoć su pozvani vatrogasci i potraga je u tijeku.

Nekoliko ljudi prebačeno je u bolnicu s lakšim ozlijedama, kažu dužnosnici.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije