usporedba

Pogledajte pluća dva pacijenta koji imaju koronu: Jedan se cijepio, drugi nije

mirror.co.uk
25.10.2021.
u 07:22

Ozbiljno obolijevaju jedino necijepljeni. Njima često trebaju kisik ili moraju na respirator. Cijepljeni pacijenti zaraženi koronom imaju bolji protok zraka u plućima i veći dio pluća obojen im je u crno na ovim snimkama, što znači da je šteta na plućima mala ili nikakva", objasnio je dr. Durrani

Britanski Mirror objavio je fotografije rendgena dva pacijenta, oba zaražena koronom, ali jedan je cijepljen, a drugi nije.

"Ozbiljno obolijevaju jedino necijepljeni. Njima često trebaju kisik ili moraju na respirator. Cijepljeni pacijenti zaraženi koronom imaju bolji protok zraka u plućima i veći dio pluća obojen im je u crno na ovim snimkama, što znači da je šteta na plućima mala ili nikakva", objasnio je doktor Sam Durrani za Mirror, prenosi 24sata.hr. 

Foto: mirror.co.uk

S druge strane, kod necijepljenog pacijenta vidi se da su pluća jako zahvaćena, oštećena i da je protok zraka ograničen.

"Kad nam dolaze pacijenti koji su cijepljeni i zaraženi koronom, čak i nakon što im se stanje pogorša i dobiju upalu pluća, stavimo ih na CT i snimke nisu ni blizu loše kao one necijepljenih", rekao je doktor i dodao kako cjepiva uspješno štite pacijente od težeg oblika bolesti i smrti kod većine ljudi koji dobiju koronu, prenosi Mirror.

"Ako se zarazite, a cijepljeni ste, vjerojatno ćete razviti lakši oblik bolesti. Cjepiva djeluju", dodaje doktor.

U Engleskoj od ukupnog broja umrlih od korone samo jedan posto otpada na one koji su bili cijepljeni sa svim dozama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?