SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO SVE

Peter Madsen optužen za ubojstvo švedske novinarke Kim Wall

16.01.2018.
u 17:05

Kim Wall (39), iskusna novinarka, ukrcala se 10. kolovoza na podmornicu Nautilus s Madsenom, konstruktorom i vlasnikom danske podmornice blizu Kopenhagena

Danski izumitelj Peter Madsen optužen je za ubojstvo švedske novinarke Kim Wall u njegovoj podmornici u kolovozu 2017. blizu danske obale, priopćilo je u utorak državno tužiteljstvo u Kopenhagenu.

Peter Madsen, koji je uhićen i pritvoren nedugo nakon nestanka mlade novinarke u nejasnim okolnostima, priznao je poslije da je raskomadao njezino tijelo i bacio dijelove u more, ali je nijekao da ju je ubio. Sudit će mu se od 8. ožujka za ubojstvo, nedolično postupanje s truplom i silovanje, dodaje se u priopćenju danskog državnog tužiteljstva koje najavljuje da će zatražiti kaznu doživotnog zatvora. Obukcijom se nije mogao utvrditi uzrok smrti Kim Wall čije je truplo bez glave, raskomadano i unakaženo pronađeno u vrećama s utezima na nekoliko mjesta u zaljevu Koege koji Dansku dijeli od Švedske. Kim Wall (39), iskusna novinarka, ukrcala se 10. kolovoza na podmornicu Nautilus s Madsenom, konstruktorom i vlasnikom danske podmornice blizu Kopenhagena. Htjela je napraviti intervju s tim samoukim inženjerom koji se posvetio istraživanju mora i svemira. Presuda se očekuje 25. travnja.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije