STRAVIČNA PRIČA

Par je djevojku sedam godina držao u lijesu, a izašla bi samo kada bi je silovali i mučili

23.01.2021.
u 15:31

Par je mladu djevojku pokupio dok je stopirala na putu za zabavu, no tijekom vožnje uočila je neobičan objekt na stražnjem sjedalu - veliku drvenu kutiju.

Dvadesetogodišnjakinju Colleen Stan,  Cameron Hooker i njegova supruga Janice oteli su 1977. godine dok je stopirala ispred svoje kuće u Kaliforniji i godinama držao u lijesu ispod kreveta iz kojeg su je puštali smo kada su je mučili i silovali, piše stravičnu priču The Sun. 

Par je mladu djevojku pokupio dok je stopirala na putu za zabavu, no tijekom vožnje uočila je neobičan objekt na stražnjem sjedalu - veliku drvenu kutiju.  

Umjesto na zabavu, par je djevojku odveo u svoj dom u Kaliforniji, gdje je ostala čak sljedećih sedam godina. Čim su došli, zaključali su je u podrum gdje je godinama trpjela seksualno zlostavljanje i mučenje, a u drvenoj kutiji bila je zarobljena čak 23 sata na dan.  
Bila je izgladnjivana, a tijekom noći puštali su je samo na kratko i to kako bi je tukli i seksualno zlostavljali. A kako bi spriječili njezin bijeg, par je izmislio tzv. tajanstvenu organizaciju imena 'Kompanija' te joj zaprijetili da će ubiti ako pokuša pobjeći.  

No, stravična priča se tu ne zaustavlja. Tri godine nakon otmice, Cameron je djevojku odveo u posjet njezinim roditeljima gdje se predstavio kao Colleenin dečko, a roditelji nisu ni posumljali da bi on mogao biti njezin otmičar te da već godinama njihova kći živi u zatočeništvu. Nakon godina, djevojka je dobivala sve više slobode te je mogla češće izlaziti iz kutije kako bi se brinula o njihovoj djeci. 

Međutim, Cameron je s Colleen razvijao sve prisniji odnos, što nikako nije odgovaralo njegovoj supruzi Janice, koja je odlučila reći cijelu istinu. Priznala je Colleen da Kompanija ne postoji te da je i nju Cameron oteo kada je imala 15 godina i godinama maltretirao prije nego je postala njegova žena.   

U kolovozu 1984. godine Janice je odvezla Colleen na autobusnu stanicu i zatim pobjegla sa svojim dvjema kćerima. Prije odlaska, nazvala je Camerona i rekla mu da ga ostavlja, a nakon što je pobjegla, nije prijavila otmicu i zlostavljanje policiji. 

No, Camerona je ipak prijavila supruga Janice, za dugogodišnje zlostavljanje i mučenje te ubojstvo Marie Elizabeth Spannhake, koja je nestala u siječnju 1976. Svjedočila je protiv njega i tako dobila imunitet, a on je osuđen na 104 godine.  

Colleen nakon svega pati od Stockholmskog sindroma koji se često javlja kod otetih žrtva koje razviju ljubav prema otmičaru, a upisala je i fakultet te pokrenula svoj knjigovodstveni ured. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije