ODLIČNO SE OSJEĆA

Pacijentica izliječena od koronavirusa: Nisam imala nikakvih simptoma, slučajno sam saznala

MANUEL SILVESTRI/REUTERS/PIXSELL
28.02.2020.
u 07:45

Gospođa iz talijanskog mjesta Vo Euganeo je testirana jer je bila u kontaktu s pacijentom koji je prvi preminuo od koronavirusa u Italiji

Čega sam se trebala bojati?! Pa to je neka vrsta gripe, od nje ne umiremo ako nismo već oboljeli od neke druge bolesti. Čini mi se da smo svi poludjeli od panike - kazala je prva Talijanka koja se izliječila od koronavirusa. Gospođa koja živi u talijanskom mjestu Vo Euganeo ljuta je zbog rekacije javnosti koju smatra pretjeranom. Kaže kako će bolnicu uskoro napustiti i mnogi drugi.

Ona je testirana jer je bila u kontaktu s muškarcem koji je prvi preminuo od koronavirusa u Italiji. 

- Učinila sam to zbog sebe, ali i zbog stanovnika mjesta Vo Euganeo kojima sam okružena. Gledali su me kao da sam im pljunula virus u kavu. Budite mirni, rekla sam svojim prijateljima, nemam simptoma, na testiranju ću biti negativna - ispričala je za talijanski list Corriere della Sera.

Na njeno iznenađenje, testovi su pokazali da je pozitivna. Prvo su je hospitalizirali, a zatim su je stavili u kućnu izolaciju. Karantena je trajala ukupno 14 dana.

- Ma ništa nisam uzimala. Na testu sam bila pozitivna, no nisam imala povišenu temperaturu, ni u jednom trenu. Čim sam stigla u bolnicu dali su mi infuziju s tekućom glukozom, iz predostrožnosti, kako su rekli. Jedini lijek koji sam uzela bila je tableta Moment protiv glavobolje koja mi se pojavila uslijed svog tog stresa. Pitala sam liječnike da li je smijem popiti. To je sve što sam uzela - ispričala je.

Da njezin poznanik nije preminuo, vjeruje da nikad ne bi saznala da je zaražena, kao što ni mnogi drugi vjerojatno neće saznati. 

- Svugdje čitam da sam izliječena a zapravo nikad nisam ni bila bolesna - tvrdi gospođa.

Osjeća se odlično, ali ju ljuti nepotrebna panika koja se stvorila.

- Zapanjio me video jednog gospodina s maskicom na licu. Činilo se da paničari, govorio je da ćemo se svi zaraziti. Zatim je skinuo maskicu i rekao je da boluje od raka i da mu preostaje mjesec dana života. Rekao je da neki oboljeli od raka odlaze s ovog svijeta potpuno tiho, ne izazivajući ni trunak pažnje, bez da opterećuju ikoga, dok mnogi Talijani dižu paniku zbog koronavirusa. "Zar se ne sramite?", upitao je taj gospodin. Mislim da je bio u pravu. Trebali bismo se sramiti - smatra izliječena žena.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?