Štrajk upozorenja

"Staje" Njemačka

26.03.2023.
u 20:48

U ponoć s nedjelje na ponedeljak (27. ožujka) u Njemačkoj će stati gotovo sve. Vlakovi neće prometovati, od zračnih luka radit će jedino onaj u Berlinu. Trebao bi stati i gradski prijevoz u sedam od šesnaest pokrajina. Najveći štrajk u posljednja tri desetljeća ostavit će milijune ljudi bez uobičajenog prijevoza i vjerojatno će ceste biti krcate automobilima, prenosi Avaz.

Na takav štrajk upozorenja pozvala su dva bitna sindikata, Sindikat željezničara i zaposlenih u prometu (EVG) i Sindikat uslužnih djelatnosti Verdi, piše Blic.

Vođa njemačkog sindikata "Verdi" izjavio je da je masovni štrajk planiran za ponedeljak pitanje preživljavanja za tisuće ljudi.

Anketa agencije za istraživanje javnog mišljenja YouGov pokazuje da 55 posto građana podržava štrajk. Najavljeno je da će on trajati jedan dan i da će u utorak situacija biti normalizirana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?