Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Od Duhova Papa ponovno nedjeljom s vjernicima na Trgu sv. Petra

26. svibnja 2020. u 21:32 0 komentara 27 prikaza

Na Duhove, 31. svibnja papa Franjo će slaviti misu u bazilici sv. Petra bez prisustva vjernika, a zatim će točno u podne izmoliti molitvu „Kraljice neba“ i izreći nagovor s prozora Apostolske palače koji gleda na vatikanski trg na kojemu će se nakon više od dva mjeseca ponovno okupiti vjernici, piše Nedjelja.ba. 

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je priopćenje u kojemu se navodi kako će Sveti Otac duhovsku misu predslaviti bez sudjelovanja vjernika u kapeli Presvetog sakramenta koja se nalazi u bazilici Sv. Petra. Odmah nakon toga, na istoimenom trgu vjernici će moći poslušati tradicionalni Papin nedjeljni nagovor uz molitvu Kraljice neba uz poštivanje mjera fizičke udaljenosti o kojima će brinuti policijske snage.

Podsjećanja radi tijekom pandemije koronavirusa papa Franjo je Opće audijencije srijedom te nedjeljne nagovore i molitve Anđeo Gospodnji i Kraljice neba održavao u knjižnici Apostolske palače uz izravne video prijenose na vatikanskim medijima. Tako je 8. ožujka tijekom prvog takvog nagovora uz Angelus između ostaloga kazao: „Ova današnja molitva Angelusa je malo čudna s Papom u 'kavezu', u knjižnici, ali vidim vas i blizu sam vam.“

Od tada je svake nedjelje imao svoje nagovore u knjižnici te je po završetku istih izlazio na prozor Apostolske palače blagoslivljajući prazan Trg Sv. Petra, koji je u redovitim prigodama bio ispunjen vjernicima i hodočasnicima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.