rezultati istraživanja

Očekivanja njemačkih potrošača na najvišoj razini od početka pandemije

kupovina
28.09.2021.
u 21:37

Očekivanja njemačkih potrošača na pragu listopada dosegnula su najvišu razinu od početka pandemije covida 19, pokazali su u utorak rezultati istraživanja agencije za istraživanje tržišta GfK.

Indeks povjerenja potrošača za listopad porastao je za 1,4 boda u odnosu na prethodni mjesec, na 0,3 boda, objavio je GfK.

To je njegova najviša razina od prošlogodišnjeg travnja, kada se pandemija covida 19 počela širiti svijetom.

„Iako su potrošačka očekivanja gotovo dosegla pretkriznu razinu, vidjet ćemo možemo li govoriti o temeljnoj promjeni trenda", upozorio je stručnjak za potrošače u GfK Rolf Buerkl.

"Važno je kako će se zaraza razvijati u zimskim mjesecima i hoće li biti potrebna nova ograničenja", dodao je Buerkl.

Potrošači očekuju da će se stanje u gospodarstvu i njihova primanja poboljšati i skloniji su kupovini, pokazalo je istraživanje.

Pokazatelj očekivanja za gospodarstvo porastao je za 7,7 bodova, a pokazatelj koji mjeri očekivanja primanja za 6,9 bodova.

Indeks koji iskazuje sklonost potrošača kupovini bilježio je upola skromniji rast, za 3,1 bod, pokazalo je izvješće GfK.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?