postroženo

Nova pravila u Njemačkoj za brze testove – evo koji će vrijediti ako želite u kupovinu, kino…

koronavirus
Matija Habljak/PIXSELL
12.05.2021.
u 19:11

Nova birokratska prepreka u Njemačkoj za prihvaćanje takozvanih brzih testova. Od sada će se priznavati samo testovi koji se provode u službenom ispitnom centru ili na licu mjesta pod nadzorom.

“Trenutačno u skladu s tim mijenjamo naš Pravilnik o zaštiti od korone. To je ono što nalaže novi pravni položaj savezne vlade ”, rekla je ministrica zdravstva Petra Köpping (SPD) u Dresdenu.
 
To jednostavnim jezikom znači: ubuduće ćete morati otići u službeni ispitni centar prije odlaska u kupovinu, odlaska u kino ili zoološki vrt ili ako želite popiti pivo u pivskom vrtu. Samotestiranje kod kuće s ispunjenim obrascem, kao i prije, najvjerojatnije više neće biti prihvaćeno, prenosi Fenix-magazin. 

To se odnosi i na roditelje koji djecu dovode u vrtić. Tamo se moraju predstaviti testovi svaka tri dana kada roditelji uđu u ustanovu. To nije potrebno roditeljima koji, kao što je to uobičajeno u mnogim vrtićima, djecu dovode samo pred vrata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?