BERLIN

Njemačka uvrstila tri španjolske regije na listu visokorizičnih oblasti

31.07.2020.
u 19:47

Njemačka će prinuditi ljude koji se vraćaju iz tri španjolske regije, uključujući i Kataloniju u kojoj se nalazi Barcelona, da idu u karantenu ili da se podvrgnu testiranju na koronavirus, u poljednjem udarcu europskoj turističkoj industriji nakon višemjesečnih restriktivnih mjera.

Dok broj zaraženih virusom raste u Njemačkoj, pojavila su se strahovanja da bi turisti koji se vraćaju s destinacija u kojima je buknuo broj novih zaraza, poput Španjolske, mogli posijati sjeme drugog vala epidemije.

Njemačka je izvijestila o 870 novih slučajeva koronavirusa u petak, povećavajući ukupan broj zaraženih na 208.698, uz 9.141 preminulih.

Institut Robert Koch uvrstio je Kataloniju, Aragon i Navarre u sjevernoj Španjolskoj na svoju listu visokorizičnih destinacija od koronavirisa u petak.

Ljudi koji se vraćaju iz visokorizičnih regija moraju biti smješteni u karantenu na dva tjedna ukoliko ne predoče negativni test na koronavirus ne stariji od 48 sati ili se podvrgnu testiranju u zračnoj luci.

Od narednog tjedna Njemačka planira učiniti testove na koronavirus obveznim u zračnim lukama za sve turiste koji se vraćaju iz visokorizičnih regija, u cilju usporavanja širenja zaraza.

Ta odluka dolazi nakon što je Britanija ponovo uvela 14-dnevnu karantenu za ljude koji dolaze iz Španjolske i mogla bi nanijeti dodatni udarac španjolskoj ekonomiji, u kojoj prihodi od turizma iznose ukupno 12,3 posto njene ekonomije.

Prošloga je tjedna Norveška saopćila da će ponovo uvesti 10-dnevnu karantenu za ljude koji dolaze iz Španjolske, dok je Francuska savjetovala ljude da ne putuju u španjolsku sjueveroistočnu regiju Kataloniju, prenosi Reuters. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?