Mjere opreza

Njemačka neće ublažiti mjere izolacije najranije do 20. travnja

Njemačka
28.03.2020.
u 10:51

Njemačka neće ublažiti mjere za sprečavanje širenja koronavirusa najaranije do 20. travnja, rekla je načelnica stožera kancelarke Angele Merkel.

- Do umanjenje mjera neće doći najranije do 20. travnja - rekla je Helge Braun za online izdanje lista Tagesspiegel u subotu, dodajući kako će Njemačka tek nakon 20. tzravnja  odlučiti koje će restrikcije ublažiti od tog datuma, prenosi Reuters.

Njemačka je sredinom ožujka zatvorila škole, trgovine, restorane, igrališta i sportske objekte, a mnoge tvrtke zaustavile su proizvodnju kako bi pomogle u suzbijanju širenja bolesti.

- Trenutno su naši dojmovi da narod u Njemačkoj na primjeran način slijedi pravila. I zato sam uvjerena da ćemo rezultate ovog vidjeti za nekoliko dana - rekla je Braun.

Prema njemačkom Institutu za zarazne bolesti Robert Koch, u toj zemlji je 42.288 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a od te bolesti umrlo je  253-oje ljudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije