ministrica Nancy Faeser

Njemačka bolje prihvatila ukrajinske izbjeglice nego one iz 2015.

rat ukrajina
Reuters/Pixsell
03.07.2022.
u 19:48

Njemačka se našla na udaru kritika da je europske izbjeglice tretirala drugačije nego one koji su bježali od sukoba na Bliskom istoku ili  su dolazili iz još istočnijih područja.

Njemačka je obavila bolji posao na prihvatu ukrajinskih izbjeglica nego li  prihvaćajući izbjeglice iz ratom zahvaćene Sirije 2015. godine, ustvrdila je u nedjelju ministrica unutarnjih poslova, socijaldemokratkinja Nancy Faeser.

Njemačka je prihvatila više od 850.000 ljudi iz Ukrajine, uglavnom žene i djecu, otkako je 24. veljače počela invazija Rusije na tu zemlju, kazala je. 
Njemačka se našla na udaru kritika da je europske izbjeglice tretirala drugačije nego one koji su bježali od sukoba na Bliskom istoku ili  su dolazili iz još istočnijih područja.

"Mnoge smo stvari odradili puno bolje nego li smo to napravili u prethodnom velikom priljevu izbjeglica 2015.", kazala je Faeser dodavši da se "nevjerojatno velik broj građana  pridružio naporima vlade  da se pomogne tim ljudima".
Ona je "brz i nebirokratski" prihvat izbjeglica iz Ukrajine, koji je došao od svih europskih država, nazvala "povijesnim uspjehom"."To je veliko postignuće koje nije bilo jednostavno ostvariti, ustvrdila je ministrica.

Njemačka i Europa poduzimaju daljnje korake na prihvatu izbjeglica iz drugih područja, što je sukladno njihovoj humanitarnoj odgovornosti.  

U Njemačkoj to znači da se novopridošlima osigurava pristup besplatnim integracijskim tečajevima, rekla je ministrica ističući važnost upoznavanja s njemačkim vrijednostima i jezikom i za one koji će u toj zemlji ostati privremeno. Ona je istaknula kako je ta mogućnost dana i Afganistancima koji su nakon talibanskog preuzimanja vlasti u toj zemlji pobjegli u Njemačku. 

Po njezinim riječima, vlada planira novi pristup u pružanju "sigurne perspektive" ljudima koji su u Njemačkoj dovoljno dugo da su se integrirali.

Komentara 1

GO
GOFFA
01:14 04.07.2022.

primala je Sirijske izbjaglice zbog rata a ne Pakistance, Indijce, Marokance ili Alzirce koji su se mijesali sa Sirijcima da bi se usetali u Evropu preko granica..sta je tu cudno?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije