Stravično

Nizozemska policija pronašla jezive ćelije za mučenje kriminalne skupine koju prati mjesecima

08.07.2020.
u 10:14

Vlasti u Nizozemskoj otkrile su skrivena mjesta za mučenje u nekoliko brodskih kontejnera, zvučno izoliranih i napunjenih uređajima za mučenje, objavilo je državno tužiteljstvo ove zemlje.
Policajci su 22. lipnja izvršili raciju u mjestu Wouwse Plantage na nizozemsko-belgijskoj granici gdje su uhitili šest muškaraca osumnjičenih za otmicu i uzimanje talaca. Ovom prilikom pronašli su i šest brodskih kontejnera koji su pretvoreni u "zatvorske ćelije" te zalihe oružja, uključujući kliješta i lopate, prenosi CNN policijsko izvješće.

"U svakoj ćeliji lisice su bile pričvršćene na strop i pod kako bi se mogao vezati netko sa podignutim rukama. Kontejneri su zvučno izolirani i obloženi toplotnom izolacijskom folijom", navodi se u saopćenju policije.

Jedan od kontejnera sadržavao je i zubarsku stolicu s remenima za stopala i ruke.

"Kontejner sa zubarskom stolicom sadržavao je i vreće s predmetima za koje se pretpostavlja da su bili namijenjeni za mučenje ili vršenja pritiska na žrtve", kažu iz nizozemske policije.

Policija je, između ostalog, pronašla kliješta, lopate, pile, skalpele, dodatne lisice, izrezane prste ruku, selotejp trake, crne fantomke i vreće koje se mogu stavljati preko glave.


"Tijekom pretrage jedne kuće u Rotterdamu pronađena su i 24 kilograma droge MDMA (ecstasy). Kontejneri su također bili opremljeni kamerama za daljinsko nadgledanje. Policajci su pronašli i tri ukradena dostavna kombija, dva BMW-a, sedam pištolja i kinesku varijantu kalašnjikova AK-47. Ukupno je pronađeno i 25 komada oružja kod osumnjičenih", saopćilo je Nizozemsko tužiteljstvo.

Vlasti kažu kako je istraga o ovoj kriminalnoj skupini započela u travnju, a inspektori su pratili kretanje skupine kroz šifrirani online razgovor EncroChat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?