BEZ EUROSKEPTIKA

Ništa od protuimigrantske talijanske Vlade; Mattarella dao mandat bivšem direktoru MMF-a

28.05.2018.
u 14:20

Talijanski predsjednik odbio je u nedjelju potvrditi predloženog ministra financija u novoj vladi, euroskeptika Paola Savonu

Talijanski predsjednik Sergio Mattarella u ponedjeljak je uručio mandat za sastav talijanske vlade ekonomskom stručnjaku Carlu Cottarelliju, nakon što je dan ranije propao pokušaj formiranja koalicije između pokreta Pet zvijezda, orijentiranog protiv tradicionalnog političkog establišmenta i protuimigrantski orijentirane stranke Lige. 

Talijanski predsjednik odbio je u nedjelju potvrditi predloženog ministra financija u novoj vladi, euroskeptika Paola Savonu.  

Tim potezom vladajuća koalicija Pet zvijezda i Lige ugasila se i prije nego li je počela raditi. Prema očekivanjima Mattarrela bi mogao imenovati prijelaznog, tehnokratskog premijera, a mnogi su u toj ulozi vidjeli upravo Carla Cottarellija, bivšeg izvršnog direktora MMF-a.

Cottarelli je po dodjeli mandata izjavio kako će njegova vlada osigurati mudro vođenje talijanskih financija.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije