IZVAĐENA OLUPINA

Nesreća turističkih brodova u Mađarskoj: Pronađena najmanje dva tijela

11.06.2019.
u 10:05

Napore oporavka mađarskih i južnokorejskih timova ometaju visoki vodostaji u Dunavu. Snimke s mjesta događaja u utorak ujutro pokazale su da kabina i gornja paluba broda izlaze iz vode, a ronioci zatim vrše potragu za žrtvama koje su još uvijek zarobljene

Najmanje dva tijela su pronađena na olupini turističkog broda koji je potonuo na Dunavu u glavnom gradu Mađarske, Budimpešti, prošlog mjeseca. 

Ronioci su ušli u čamac dok ga je plutajuća dizalica polako podizala na površinu. Sirena je nosila južnokorejske turiste kada je bila u sudaru s brodom i prevrnula se, ostavivši iza sebe 20 mrtvih i osam nestalih. Napore istrage mađarskih i južnokorejskih timova ometaju visoki vodostaji u Dunavu. Snimke s mjesta događaja u utorak ujutro pokazale da kabina i gornja paluba broda izlaze iz vode, a ronioci zatim vrše potragu za žrtvama koje su još uvijek zarobljene. Vidjeli su barem dva tijela koja su uklonjena. Očekuje se da će operacija trajati nekoliko sati, javlja BBC. 

Poznato je da je poginulo devetnaest južnokorejskih turista i mađarskih članova posade. Oni koji nedostaju uključuju kapetana mađarskog broda. Kada se u potpunosti izvuče iz vode, olupina broda bit će odvedena na sigurno mjesto i pregledana od strane policije, koja je pokrenula kaznenu istragu. Kapetan Vikinga Sigyna, imenovan kao 64-godišnji ukrajinski državljanin Yuriy C, uhićen je zbog sumnje u nepromišljeno loše ponašanje u vodenom prometu što je dovelo do masovnih žrtava. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?