COVID-19

Najveći novozelandski grad Auckland zadržat će lockdown još dva tjedna

18.10.2021.
u 10:14

Najveći novozelandski grad Auckland zadržat će lockdown još dva tjedna u borbi protiv delta varijante koronavirusa, dok vlasti inzistiraju na intenziviranju cijepljenja, saopćila je premijerka Jacinda Ardern u ponedjeljak.

Svojevremeno uzor u borbi na suzbijanju COVID-19, Novi Zeland sada se bori protiv epidemije delta varijante koja se proširila Aucklandom i susjednim regijama usprkos strogom lockdownu i zatvaranju granica.

Ardern je izjavila da neće biti promjena u društvenim restrikcijama, najoštrijim u grupi OECD, 34 vodeće svjetske ekonomije, koje su na snazi već 62 dana u Aucklandu.

- Svako privremeno ublažavanje restrikcija neće funkcionirati u okviru našeg plana na minimiziranju broja zaraženih, dok pojačavamo cijepljenje. Najveća stvar koju možemo učiniti, skupa s cijepljenjem, sada je da svatko nastavlja poštivati restrikcije - izjavila je Ardern na konferenciji za novinare,  prenosi Reuters.

Lockdown u gradu od 1,7 milijuna ljudi uveden je sredinom kolovoza u naporu suzbijanja epidemije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije