pakistan

Najmanje 12 mrtvih u samoubilačkom napadu. Poginuo i ugledni političar

11.07.2018.
u 09:26

Među poginulima je i izborni kandidat te stranke Harun Bilur. I visoki policijski dužnosnik Kaukab Faruki je potvrdio da je taj kandidat ubijen u napadu

Najmanje 12 osoba je ubijeno, među kojima i utjecajni lokalni političar, a 50 ih je ranjeno u utorak navečer u samoubilačkom napadu na izbornom skupu u Pešavaru, objavila je pakistanska policija. 

Napad je izveden tijekom sastanka antitalibanske stranke, Awami National Party (ANP), skupine koja je već bila na meti napada islamista zbog protivljenja talibanima. 

Među poginulima je i izborni kandidat te stranke Harun Bilur. I visoki policijski dužnosnik Kaukab Faruki je potvrdio da je taj kandidat ubijen u napadu.



 

Harun Bilur je pripadao utjecajnoj političkoj obitelji pakistanske pokrajine kojoj je Pešavar glavni grad. Njegov otac Bašir Bilur, također poznati političar, također je ubijen u samoubilačkom napadu 2013., kada je također ova antitalibanska stranka bila metom napada. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?