SIRIJSKI POBUNJENICI:

Moskva uključila kopnenu vojsku u operaciju u Idlibu

18.07.2019.
u 07:25

Ruska kopnena vojska pridružila se snagama sirijske vojske u vojnoj operaciji osvajanja strateškog brdovitog područja Humaymat na sjeveru susjedne regije Hama, koje su prošli tjedan zauzeli pobunjenici

Rusija je u posljednjih nekoliko dana poslala specijalne snage kao pomoć sirijskoj vojsci u vojnoj akciji kojom već više od dva mjeseca nastoji vratiti kontrolu nad sjeverozapadnom pokrajinom Idlib koja je pod kontrolom pobunjenika, priopćili su viši zapovjednici pobunjeničkih snaga. 

Po njihovim riječima, iako ruska vojska iza linija fronte upravlja operacijama pucajući iz snajpera i ispaljujući protutenkovske projektile, ovo je prvi puta da je Moskva poslala kopnene snage na bojno polje u ofenzivi sirijske vojske koja je počela koncem travnja.

"Te specijalne ruske snage sada se nalaze na bojišnici. Rusi sada izravno interveniraju", rekao je kapetan Naji Mustafa, glasnogovornik pobunjeničkog saveza Nacionalna fronta oslobođenja (NLF).

Ruska kopnena vojska pridružila se snagama sirijske vojske u vojnoj operaciji osvajanja strateškog brdovitog područja Humaymat na sjeveru susjedne regije Hama, koje su prošli tjedan zauzeli pobunjenici.

Dužnosnici ruskog ministarstva obrane nisu bili dostupni za komentar.

Više od dva mjeseca rusko-sirijske vojne akcije u sirijskoj pokrajini Idlib, posljednjem značajnom uporištu pobunjenika, Rusiji i njezinu savezniku, sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu, nije dosad donijelo gotovo ništa, što je, od kad je Rusija 2015. odlučila intervenirati, za ruske snage iznimka.

Preko 300 tisuća ljudi napustilo je pokrajinu Idlib od početka napada u travnju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?