kina

Molio da ga prime u bolnicu: Filmskog reditelja i njegovu obitelj ubio koronavirus

18.02.2020.
u 19:11

Od posljedica novog koronavirusa dosad je umrlo više od 1.800 ljudi. Identitet većine žrtava je poznat, a među žrtvama u Kini se nalazi i nekoliko poznatih osoba. 

Tragedija je pogodila obitelj filmskog redatelja Chianga Kaija, te je život izgubio on i cijela njegova obitelj, piše Telegraf. 

Chiang Kai je bio redatelj u filmskom studiju Hubei. Preminuo je od posljedica virusa kao i njegovi otac, majka i sestra.

Poruka, koju je navodno on napisao i proslijedio preko prijatelja, otkriva kroz koje poteškoće je ovaj 55-godišnjak prošao prije svoje smrti, navodi BBC.

Cijelu poruku je objavila stranica Kaiksan i u njoj se navodi da se njegov otac srušio s temperaturom, kašljem i da je imao poteškoće s disanjem.

– Odveden je u mnoge bolnice na liječenje, ali rečeno mu je da slobodnog kreveta nema. Bili smo razočarani i otišli kući. Bezobzirni virus je također proždirao moju ženu i moje tijelo. Išao sam u razne bolnice i molio. Krevete je bilo teško pronaći… mi smo nitko. Propustili smo priliku za izlječenje, a dah mi je bio slab – naveo je on.

Chiang Kai i njegova supruga su kasnije primljeni u bolnicu, ali prema lokalnim izvješćima, njegovo stanje se previše pogoršalo.

Umro je 14. veljače, a supruga se još borila s bolešću. Iza sebe je ostavio sina koji studira u Velikoj Britaniji. Istog dana umrla je i njegova sestra.

Chiang je 1989. godine upisao školu novinarstva na Sveučilištu Vuhan gdje je studirao fotografiju, a po završetku studija se pridružio filmskom studiju.

Studio je pohvalio Chianga za njegov doprinos razvoju, rekavši kako je bio uvažen kolega i da je njegova smrt bila bolan gubitak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije