USPOREĐIVALI IH S LIKOVIMA IZ POPULARNOG FILMA

Mladi par preminuo jedno za drugim u razmaku od pet dana od opake bolesti

par Prager
Foto: Facebook
1/3
23.09.2016.
u 21:25

Par je teške trenutke borbe sa svojom bolešću dijelio u grupi na Facebooku, a uspjeli su prikupiti i 32 tisuće dolara za liječenje

Njihova priča obišla je cijeli svijet. Katie Prager (26) umrla je u Kentuckyju pet dana nakon smrti svoga supruga Daltona Pragera (25). Katie je umrla ležeći u krevetu u četvrtak ujutro, a njena majka je na Facebooku ostavila poruku: "Ja znam da ju Dalton čeka tamo širom raširenih ruku, kao i njezini bake i djedovi i prijatelji koji su otišli prije nje".

Par se naime vjenčao 2011. godine, nakon što su svoju vezu započeli putem Facebooka. Cistična fibroza s kojom su se morali boriti je genetska bolest egzokrinih žlijezda koja pogađa ponajprije probavni i dišni sustav. Pacijenti stoga imaju problema s disanjem. Oboljeli obično žive do 40 godine, a bolest nije zarazna.

Foto: Facebook/ Naš potok

Razdvojeni na preporuku liječnika

Liječnici su se protivili da mladi par budu zajedno jer su u jednom trenutku bili zabrinuti da bi Dalton mogao zaraziti Katie bakterijom koja je smrtonosan za osobe koje boluju od cistične fibroze. Tako su Katie i Dalton bili prisiljeni živjeti odvojeno nekoliko godina, a posljednji put su se našli u srpnju na proslavi pete godišnjice. Katie je živjela u Kentuckyju, dok je Dalton živio u Missouriju.

Par je teške trenutke borbe sa svojom bolešću dijelio u grupi na Facebooku, a uspjeli su prikupiti i 32 tisuće dolara za liječenje. Dalton je očajnički pokušavao otputovati do Katie da je vidi posljednji put prije smrti, ali nažalost zdravstveno stanje nije mu dalo.

"On je pokušao toliko puta i tako jako se trudio. Nažalost njegovo tijelo nije moglo podnijeti ono što je on želio učiniti", kazala je njegova majka Renee Prager za St Louis Post-Dispatch. Par je često pisao o teškim trenucima kroz koje prolaze, a uspoređivali su ih s likovima iz filma The Fault In Our Stars, Krive su zvijezde u kojem mladi par koji se bori s rakom, javlja BBC.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?