NEOBJAŠNJIVI FENOMEN

Misteriozna planina obavijena velom tajne ponovno je u fokusu svjetske javnosti: ‘Ovo nije šala...‘

25.03.2023.
u 20:08

U običnom gradu u ruralnom Japanu, entuzijasti tvrde da su pronašli 3000 predmeta vanzemaljskog podrijetla, povezanih sa stoljećima mitologije oko drevne planine

Visoka stožasta planina koju kompasi ne mogu razumjeti. Megaliti u obliku sfinge raspoređeni u blizini po uzorku. Čudne drevne ruševine zaboravljene civilizacije okružene divljinom.

Planina Senganmori visoka 500-injak metara u prefekturi Fukushima obavijena je velom tajne. Izvan Japana, Fukushima je najpoznatija kao regija najgore pogođena razornim tsunamijem Tohoku 2011., koji je uzrokovao topljenje nuklearnih reaktora i iznjedrio mnoge priče o mutantnim biljkama i kukcima diljem prefekture, piše Daily Mail.

Ali već više od 30 godina, izolirano selo Iino - na strani planine Senganmori - također je povezano s izvanzemaljskim misterijama, s desecima tisuća putnika koji svake godine hodočaste kako bi se sami u to uvjerili.

U običnom gradu u ruralnom Japanu, entuzijasti tvrde da su pronašli 3000 predmeta vanzemaljskog podrijetla, povezanih sa stoljećima mitologije oko drevne planine.

Priča počinje 1972. godine. Svjedoci su prijavili veliki objekt u obliku stošca koji emitira svjetlost u blizini misteriozne planine Senganmori. U dobi od 25 godina Tsugio Kinoshita uvjeren je da je vidio nešto izvanzemaljsko dok je planinario s prijateljima.

Nakon viđenja, Kinoshita će nastaviti svoj život posvetiti istraživanju neidentificiranih letećih objekata.

U godinama koje su uslijedile, maleni ‘grad‘ Iino (sada integriran s gradom Fukushima) postojano je izrastao u vruću točku za viđenja vanzemaljaca i entuzijaste.

Od 1992. ružičasti muzej Fureaikan u obliku NLO-a na obronku planine prikupio je i uredio 3000 artefakata - mogućih dokaza izvanzemaljskog života.

To navodno uključuje povjerljive dokumente CIA-e koji sadrže zapise istraživanja NLO-a.

Oko 30.000 ljudi svake godine hodočasti u muzej, oko kojeg su stanovnici izgradili svoju zajednicu. U razgovoru sa stanovnicima Fukushime 2020., novinaru Japan Forwarda rečeno je: ‘Senganmori nije šala. Oni (NLO-i) se stvarno pojavljuju u tom području...‘

Entuzijasti smatraju da su ‘misteriozni piramidalni oblik Senganmorija i jako magnetsko polje u njegovom podzemnom dijelu povezani‘, a planina, kažu, djeluje kao svojevrsna antena za svemirske posjetitelje. Samo u 2022. godini primili su 452 izvješća o viđenjima u i oko Japana. Uspjeli su potvrditi da dokazi nisu krivotvoreni u 149 slučajeva.

Cinici bi mogli gledati u laboratorij i muzej i turističke drangulije i smijati se pričama o tajanstvenoj planini, domu vanzemaljskog života.

No, cvjetajuća turistička industrija Iina postoji samo zato što su priče oko Senganmorija već postojale stoljećima da bi potom nove generacije osnovale izvjesne institucije koje propitkuju što je uzrokovalo toliko svemirskih neobičnosti da se nađu na jednom mjestu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?