BERLIN

Merkel u parlamentu: U dramatičnoj smo situaciji na početku zimske sezone

29.10.2020.
u 13:07

Kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak u njemačkom parlamentu da se nacija suočila s "dramatičnom situacijom", jer se broj novih slučajeva koronavirusa povećao širom zemlje, prijeteći da će urušiti nacionalnu zdravstvenu službu.

Nove infekcije "naglo su porasle", rekla je Merkel u govoru u parlamentu samo jedan dan nakon što su se ona i 16 premijera saveznih njemačkih država dogovorili o uvođenju novih strožih ograničenja kako bi se suzbilo širenje virusa.

"Takva će dinamika za nekoliko tjedana preopteretiti naše jedinice intenzivne skrbi. U dramatičnoj smo situaciji na početku zimske sezone. To utječe na sve nas. Bez izuzetka ", rekla je Merkel, prenosi dpa.

Njemačka je danas objavila 16.774 novih infekcija koronavirusom u razdoblju od 24 sata, bilježeći najveći dnevni porast u zemlji od početka pandemije.

To dovodi do ukupnog broja slučajeva koronavirusa  na 481.013. Broj umrlih je 10.272, što je porast od 89 u odnosu na prethodni dan.

Njemačka savezna i državne vlade dogovorile su se u srijedu o novim ograničenjima u studenom u pokušaju da situaciju stave pod kontrolu prije Božića.

Zatvorit će se kulturni i rekreacijski objekti, kao i restorani i barovi, a okupljanja na otvorenom bit će ograničena na članove najviše dva kućanstva, s najviše 10 ljudi. Opsežna ograničenja stupaju na snagu u ponedjeljak.

Navijačima će također biti zabranjena nazočnost na nogometnim utakmicima najviše razine u Bundesligi, amaterski sport se neće odvijati, a teretane, bazeni, kozmetički studiji, saloni za masažu i studiji za tetoviranje morat će se zatvoriti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije