potvrđeno

Merkel i Conte sastaju se u Berlinu u ponedjeljak

14.06.2018.
u 19:27

Novi talijanski premijer Giuseppe Conte sastat će se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu u ponedjeljak, navodi se u priopćenju iz Conteovog ureda objavljenom u četvrtak.

Conte, koji je bio malo poznati profesor prava prije nego što je preuzeo dužnost u ovom mjesecu na čelu anti-establišment koalicije, već ima planiran susret u petak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom u Parizu.

Sastanak s Merkel počet će u 17 sati po lokalnom vremenu i odmah nakon njega će uslijediti priopćenje za javnost, navodi Conteov ured, koji nije pružio više detalja.

Conte, koji predvodi vladu koju čine pokret Pet zvijezda i stranka Liga s krajnje desnice, nije član parlamenta niti je pripadnik ijedne stranke, iako je blizak Pet zvijezda.

Njegovim prvim tjednima na čelu vlade dominirale su brige oko planova potrošnje vladajuće koalicije i međunarodna sporenja Italije oko imigracije, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?