KRALJ TRGOVINE DROGOM

Meksički narkobos El Chapo proglašen krivim

Reuters/Pixsell
12.02.2019.
u 19:15

El Chapo kriminalom se počeo baviti još kao tinejdžer u rodnom gradiću La Tuna i to kao sitni kriminalac i ulični preprodavač droge

Joaquinu El Chapo Guzman (61) proglašen je krivim po svim točkama optužnice na suđenju za trgovinu drogom u New Yorku. Uhićen je u siječnju 2016. nakon što je pobjegao iz zatvora kroz tunel prije pet mjeseci, javlja BBC. 

Optužnica sadrži deset točaka među kojima su udruživanje u kriminalnu organizaciju, međunarodno krijumčarenje kokaina, heroina, marihuane i drugih droga kao i krijumčarenje oružja

El Chapo kriminalom se počeo baviti još kao tinejdžer u rodnom gradiću La Tuna i to kao sitni kriminalac i ulični preprodavač droge. U ovaj posao uveo ga je, ni manje ni više, već vlastiti otac koji je također na ulicama ovog mjesta u pokrajini Sinaloa preprodavao marihuanu. No Joaquinu Guzmanu, kojega su zbog male visine prozvali El Chapo, odnosno “Kratki”, nije dugo trebalo da se počne uspinjati na hijerarhijskoj ljestvici kriminala.

Naime, zapazili su ga narkokarteli, pa je kao “probitačan” mladić uskoro počeo raditi za narkobosa Hectora Luisa Palmu Salazara. Pod njegovim okriljem nije se dugo zadržao već je uskoro promijenio stranu i počeo raditi za najutjecajnijeg narkobosa u to vrijeme u Meksiku Miguela Angela Felixa Gallarda, osnivača kartela Guadalajara.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?