Masovni zračni napad na Kijev, ima mrtvih: 'Ne izlazite, ostanite u skloništima'

28.05.2023.
u 08:29

Ruski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu upozorio je na eskalaciju rata u Ukrajini dok Britanija i drugi zapadni saveznici stavljaju više oružja kako bi pomogli Volodimiru Zelenskom. Andrei Kelin je rekao da akcije zemalja NATO-a, "osobito" UK-a, riskiraju produljenje i pokretanje "nove dimenzije" u ratu.

"Rusija je 16 puta veća od Ukrajine. Imamo ogromne resurse", rekao je Kelin Lauri Kuenssberg za BBC.

"Prije ili kasnije, naravno, ova eskalacija može dobiti novu dimenziju koju ne trebamo i ne želimo. Možemo se pomiriti sutra."

Na pitanje o sve brojnijim dokazima o ratnim zločinima Rusije, veleposlanik je rekao da je Ukrajina ta koja čini ratne zločine. Zatim je promijenio stav i rekao da Ujedinjeni narodi nemaju ovlasti istraživati takve prijestupe.

Ranije u nedjelju, upozorenje na zračni napad aktivirano je u 12 regija Ukrajine, od Volyna na sjeverozapadu do Dnjepropetrovska na jugoistoku. U objavi na društvenim mrežama, Kličko je pozvao stanovnike Kijeva da "ostanu u skloništima", upozoravajući na valove napada dronovima i "tešku" noć koja je pred njima. Rekao je da su najmanje dvije visoke zgrade u različitim četvrtima prijestolnice gorjele nakon što su ih pogodili fragmenti drona.

Kijevski dužnosnici također su izvijestili da su skladišta u južnom okrugu Holosiyivsky gorjela. Djelatnici hitne pomoći su raspoređeni. Najnoviji napad dogodio se dok stanovnici grada Dan Kijeva - popularan praznik u mirnim vremenima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije