AUSTRALIAN OPEN

Marin Čilić nakon velike borbe u pet setova prošao u četvrto kolo

24.01.2020.
u 11:45

Čilića u četvrtom kolu čeka bolji iz susreta između Grka Stefana Tsitsipasa i Kanađanina Miloša Raonića.

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrto kolo prvog grand slam turnira sezone Australian opena nakon što je u petak u trećem kolu eliminirao devetog nositelja Španjolca Roberta Bautista Aguta sa 6-7, 6-4, 6-0, 5-7, 6-3 poslije četiri sata i 13 minuta igre.

Prvi set je donio izjednačenu igru i odlučen je tek u tie-braku u korist španjolskog tenisača. U drugom setu Čiliću je bilo dovoljno da Španjolcu uzme servis samo jednom, a u trećem setu, koji je trajao samo 26 minuta, hrvatski tenisač uzima suparniku tri puta servis i dobija ga sa 6-0.

Španjolski tenisač se vraća u četvrtom setu i uzima Čiliću servis dva puta za rezultat 7-5, no u petom setu Čilić odmah na početku uzima servis za vodstvo 2-0 i i još jednom na kraju za meč.

Hrvatski je tenisač servirao u meču 24 asa, a Bautista Agut osam. Čilić je realizirao više poena i na prvom i na drugom servisu. Svoj je servis Čilić izgubio samo dva puta, a suparniku ga je uzeo ukupno sedam puta, no hrvatski je tenisač napravio više neprisiljenih pogrešaka - 54- a Bautista Agut 29.

Ovo je bio njihov šesti međusobni ogled i četvrta pobjeda Čilića kojeg u četvrtom kolu čeka bolji iz susreta između Grka Stefana Tsitsipasa i Kanađanina Miloša Raonića.     

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?