kretali se prema Malti

Malta spasila 112 migranata iz gumenog čamca

migranti
ilustracija
15.03.2020.
u 16:16

Grupa od 112 migranata iz Afrike spašena je u iz gumenog čamca koji se kretao prema Malti, a spašavanje su nadzirale trupe u posebnoj zaštitnoj odjeći zbog moguće infekcije koronavirusom (Covid-19), priopćile su vlasti.

Gumeni čamac uočen je u subotu u regiji za potragu i spašavanje Malte sjeverno od Libije. Na brodu je bilo nekoliko žena i djece. Oružane snage priopćile su da nacionalnost osoba na brodu nije bilo moguće odmah utvrditi, javio je Reuters.

Svi migranti medicinski su pregledani prije ukrcavanja u autobuse koji su ih odvezli u prihvatni centar.

Na Malti je ove godine došlo do porasta broja dolazaka migranata. Oko 1.500 ih je stiglo do početka ožujka u usporedbi s 3.400 migranata koliko ih je stiglo za cijelu prošlu godinu.

Italija je također zabilježila nagli porast broja migranata od početka godine. No, broj osoba koje dolaze u Italiju naglo je opao od izbijanja pandemije koronavirusa na sjeveru Italije krajem prošlog mjeseca, te su u ožujku u Italiju stigla samo 43 migranta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije