Dmitrij Peskov

Kremlj o dronu iznad Crnog mora: Očito je što SAD radi, to nije miroljubiva misija

dron - bespilotna letjelica
19.03.2023.
u 19:25

Letovi američkih bespilotnih letjelica iznad Crnog mora znak su izravne umiješanosti Sjedinjenih Država u sukob s Rusijom, rekao je danas glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Prošlog tjedna američka bespilotna letjelica srušila se u more nakon što su je presreli ruski borbeni zrakoplovi Su-27, što je prvi poznati susret američkih i ruskih snaga otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu prošle godine.

"Sasvim je očito što ti dronovi rade, a njihova misija uopće nije miroljubiva misija osiguranja sigurnosti plovidbe u međunarodnim vodama", kazao je Peskov u televizijskom intervjuu, prenosi Interfax.

“Zapravo je riječ o izravnoj uključenosti operatera tih dronova u sukob, i to protiv nas", dodao je.

Odlikovani ruski piloti koji su srušili dron

Washington kaže da su ruski zrakoplovi odgovorni za incident te da su prskali gorivom dron prije nego što mu je jedan od zrakoplova zasjekao propeler i prouzročio pad dok je dron bio u izviđačkoj misiji u međunarodnom zračnom prostoru.

Moskva kaže da je dron prekršio ograničenja u zračnom prostoru te da je izgubio kontrolu nakon oštrog manevriranja, prenosi Index.hr.

Ruski ministar obrane dodijelio je nagrade pilotima koji su sudjelovali u rušenju drona, što je i odgovor na optužbe SAD-a da incident ukazuje na nesmotrenost i moguću nekompetentnost nekih pilota.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije