Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Kardinal Cupich molio na grobu Bl. Alojzija Stepinca

28. siječnja 2022. u 19:29 0 komentara 113 prikaza
Foto: IKA

Kardinal Blase Joseph Cupich, nadbiskup metropolit američke nadbiskupije Chicago, pohodio je u petak 28. siječnja potresom ranjenu zagrebačku katedralu.

Pred katedralom ga je dočekao zagrebački pomoćni biskup i predsjednik Odbora za obnovu katedrale mons. Ivan Šaško, u pratnji potpredsjednika Odbora mons. Zlatka Korena i upravitelja Nadbiskupskog dvora preč. Ivice Budinšćaka. Pohodu su nazočili i biskupski vikar i kancelar Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Marko Kovač te pročelnik Tiskovnog ureda i vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije preč. Tomislav Hačko, prenosi IKA.

Mons. Šaško upoznao je kardinala Cupicha s poviješću katedrale, oštećenjima koja su nastala u potresima 2020. te procesom obnove. Naglasio je kako je katedrala kratko bila otvorena za Božić 2020., kada su u njoj slavljene mise. No, potres 29. prosinca pogoršao je oštećenja te je katedrala od tada zatvorena za vjernike i posjetitelje.

Kardinal Cupich predvodio je molitvu na grobu Blaženika, gdje je istaknuo nakane za obnovu katedrale i sve one koji su u nju uključeni, za cijelu Hrvatsku, za papu Franju i kardinala Josipa Bozanića te za kauzu blaženoga Alojzija Stepinca.
Nakon obilaska katedrale kardinal Cupich i biskup Šaško obišli su prostore Nadbiskupskog dvora i Nadbiskupskog duhovnog stola, koji su također teško stradali u potresu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.