Health Canada objavila

Kanada odobrila Pfizer cjepivo za djecu stariju od 12 godina

cjepivo
05.05.2021.
u 18:15

Glavna kanadska zdravstvena institucija Health Canada priopćila je da se cjepivo Pfizer-BioNTech protiv COVID-19  može davati djeci od 12 godina.

Savezna zdravstvena agencija objavila je da je odobrila davanje cjepiva djeci od 12 do 15 godina, nakon što ju je prvobitno odobrila za upotrebu kod osoba starijih od 16 godina, javlja CTV News.

- Nakon temeljne i neovisne znanstvene revizije, odjel je utvrdio da je ovo cjepivo sigurno i djelotvorno kada se koristi u ovoj mlađoj starosnoj grupi - rekla je glavna savjetnica Health Canada dr. Supriya Sharma.

Odobrenje se temeljilo na rezultatima kliničkog ispitivanja faze 3 tvrtke Pfizer-BioNTech koje je obuhvatilo 2.260 adolescenata u dobi od 12 do 15 godina.

Provedeno u Sjedinjenim Državama, ispitivanje je pokazalo da je cjepivo djelotvorno za djecu od 12 do 15 godina u odnosu na 95 posto efikasnosti pokazane nakon druge doze u eksperimentima sa starijim osobama.

Cjepivo sa dvije doze Pfizer bila je prva protiv COVID-19 koje je odobrila Health Canada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?