Dominic Cummings

Johnsonov savjetnik možda "u manjoj mjeri" kršio pravila karantene

28.05.2020.
u 17:04

Britanska policija objavila je da je viši savjetnik britanskog premijera Borisa Johnsona Dominic Cummings možda "u manjoj mjeri" kršio pravila izolacije vozeći se sa svojom suprugom i sinom 40 kilometara do dvorca, te je dodala da neće poduzimati daljnje akcije.

Cummings, koji je 2016. imao ključnu ulogu u postizanju pobjede za referendum o brexitu i Johnsonovu izboru 2019., borio se za svoj posao nakon što je objavljeno da se za vrijeme karantene upustio u dugo putovanje što je razbjesnilo britansku javnost.

Odbivši se ispričati za put dug oko 400 km do imanja njegovih roditelja u sjevernoj Engleskoj i još jedan put u obližnji dvorac, Cummings je rekao da mu je to bio test očiju i vozačke sposobnosti nakon što se razbolio.

Durhamska policija rekla je da nije počinio kazneno djelo boraveći na očevu imanju u Durhamu, no da bi izlet do dvorca Barnard sa ženom i sinom "moglo biti manje kršenje pravila". Policija je dodala kako to ipak smatra neznatnim jer "nije bilo kršenja fizičkog distanciranja".

Policija je rekla da je službenik zaustavio Cummingsa tijekom te vožnje, savjetovali bi mu da se vrati u kuću svojih roditelja.

Johnson i visoki ministri u njegovoj vladi više su puta rekli da Cummings nije učinio ništa loše putujući do imanja svojeg oca, dok se gotovo 70 milijuna britanskih građana pridržavalo vladinih savjeta da ostanu kod kuće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?