spolno zlostavljanje

Jedanaestero uhićenih u Njemačkoj zbog pedofilije

policija njemačka
06.06.2020.
u 19:15

Istražitelji su identificirali najmanje tri žrtve, djecu u dobi od pet, 10 i 12 godina.

Jedanaestero ljudi uhićeno je u nekoliko njemačkih regija pod sumnjom da su spolno zlostavljali više djece i to snimali, objavila je policija u Münsteru, u saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni Vestfaliji.

Istražitelji su identificirali najmanje tri žrtve, djecu u dobi od pet, 10 i 12 godina.

Sedmero ljudi, od kojih je nekoliko već poznato pravosuđu, smješteno je u pritvor, rekao je na konferenciji za novinare šef policije Münstera, Rainer Furth.

Šestero muškaraca i jedna žena osumnjičeni su da su ili izravno zlostavljali djecu ili sudjelovali u logistici zlodjela ili kontaktirali preko kriptiranih poruka.

Glavni optuženik je muškarac u dobi od 27 godina iz Münstera, koji je radio na farmi i voli informatiku, kazali su istražitelji.

U njegovu podrumu zaplijenjeni su tvrdi diskovi s 500 Tb podataka uključujući snimke i fotografije.

U pritvoru su i njegova majka u dobi od 45 godina, vlasnica vikendice u Münsteru u kojoj se odvijalo zlostavljanje, kao i muškarci u dobi između 30 i 43 godine iz Staufenberga i Hannovera u Donjoj Saskoj, Schorfheidea u Brandenburgu, Kassela u Hessenu i Koelna u Sjevernoj Rajni Vestfaliji.

Po istražiteljima, među žrtvama su desetogodišnji sin partnerice muškarca u dobi od 27 godina te petogodišnji sin jednog optuženika iz Staufenberga. Treća žrtva u dobi od 12 godina navodno je nećak optuženika iz Kassela koji ga je sam zlostavljao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?