Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Izraelski vojnici ubili sedam Palestinaca, od toga dvojicu dječaka

29. rujna 2018. u 10:18 1 komentara 15 prikaza

Izraelski vojnici su tijekom prosvjeda i sukoba na granici između Gaze i Izraela ubili sedam Palestinaca, među kojima dvojicu dječaka, od 12 i 14 godina, objavilo je ministarstvo zdravstva u palestinskoj enklavi.

To je najkrvaviji dan nakon 14. svibnja kada je ubijeno više od 60 Palestinaca tijekom nasilja koje je koincidiralo s inauguracijom američkog veleposlanstva u Jeruzalemu.

Nakon nekoliko tjedana relativnog zatišja, ti sukobi podsjećaju koliko je stanje nestabilno u i oko pojasa Gaze, palestinskog teritorija kojim vlada islamistički pokret Hamas.

Dvanaestogodišnjak je pogođen vatrenim oružjem u glavu istočno od Khan Younesa, rekao je glasnogovornik ministarstva u Gazi, a 14-godišnjak je ubijen tijekom odvojenih sukoba u središtu tog teritorija.

Dodao je da su četvorica dvadesetogodišnjaka ubijena duž izraelske sigurnosne ograde koja odvaja pojas Gaze od izraelskog teritorija.

Izraelska vojska je ubila sedam Palestinaca i ranila više od 200 vatrenim oružjem ili suzavcem.

Izraelska vojska je objavila da je prema njenim procjenama u prosvjedu i sukobu sudjelovalo  više od 20.000 Palestinaca na raznim točkama enklave duž strogo čuvane sigurnosne ograde.

Vojska je navela da su vojnici otvorili vatru odgovarajući na bacanje eksplozivnih naprava i kamenja. Vojska je dodala da je primijetila infiltriranje nekoliko Palestinaca na izraelski teritorij.

  • ppp:

    Izrael nema svoj teritorij,sve je to ukradeno od Palestine,UN suti i gleda..