italija

Iz crkve ukradena relikvija Sv. Ivana Pavla II.

24.09.2020.
u 19:56

Ampula s nekoliko kapljica krvi Sv. Ivana Pavla II., koja se kao relikvija čuvala u kapeli raspeća u katedralnoj bazilici u talijanskom Spoletu, u pokrajini Umbriji, ukradena je 23. rujna.

„Ozbiljan čin koji nanosi štetu osjećaju i predanosti mnogih ljudi“, ovim riječima biskup Spoleta, mons. Renato Boccardo, komentirao je nemili događaj prenosi Vatican news. U priopćenju za javnost spomenuta biskupija naglašava da je nestanak relikvije primijetila sakristanka u trenutku zatvaranja vrata katedrale. Članovi kurije odmah su obavijestili karabinijere koji provode istragu te pregledavaju i video snimke, piše Nedjelja.ba. 

„Želim se nadati da je to čin površnosti, a ne s namjerom da se vrijeđa osjećaje vjernika. Također se želim nadati da ova bezobzirna gesta nije ostvarena radi profita“, poručio je u videoporuci mons. Boccardo.

Otuđenu relikviju Sv. Ivana Pavla II., ampulu s kapljicama krvi postavljenu u zlatni relikvijar, crkvi Spoleto-Norcia darovao je 28. rujna 2016. tadašnji krakovski nadbiskup kardinal Stanislaw Dziwisz, dugogodišnji osobni tajnik pape Wojtyle. Trebala je biti prebačena u novu crkvu Sv. Nikole u Spoletu čije je posvećenje zakazano za 22. listopada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije