ECDC

Hrvatska obala i dalje narančasta

Makarska
05.08.2021.
u 18:25

Hrvatska obala na novoj covid karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) i dalje je u narančastom dok je većina konkurentskih turističkih destinacija u Europi crvene boje. 

ECDC epidemiološku kartu objavljuje svaki tjedan na temelju 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranja. 

Hrvatska obala na novoj je karti i dalje narančasta, što znači da joj status nije promijenjen od sredine 15. srpnja. Kontinentalni dio zemlje ostao je zelene boje.

Na razini cijele države Hrvatska je u posljednjih 14 dana imala 53,57 novozaraženih na 100 tisuća stanovnika, a umrlo je 6,41 ljudi na njih milijun, pokazuju podaci europske agencije. 

Najteža situacija je u Cipru koji ima stopu od 1241,77 novozaraženih te u Španjolskoj koja ih ima 720,71, pa su obje zemlje označene tamno crvenom bojom. 

Jednaka je situacija i u drugim europskim turističkim destinacijama – francuska Azurna obala, Sardinija i Kreta također su označene tamno crvenom bojom. Svjetlijom nijansom crvene označeni su veći dio Grčke, cijeli Portugal, Sicilija i Toskana, Malta i Kanarski otoci. 

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

Na njoj je zelenom bojom označen dio Europe od Njemačke prema istoku, uz talijanski jug i regiju Pijemont te većine Skandinavije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije