Tomo Medved iskazao podršku

Hrvatska će u prvoj fazi suradnje primiti 20 ranjenih iz Ukrajine

Tomo Medved
29.03.2023.
u 21:56

Medved je, pozdravljajući svoju ukrajinsku kolegicu Juliju Laputinu, iskazao punu podršku ukrajinskom narodu u borbi za slobodu

Hrvatska bi u prvoj fazi pružanja pomoći Ukrajini mogla prihvatiti do dvadeset ranjenih iz te zemlje, priopćeno je iz Ministarstva branitelja nakon videokonferencije dviju strana na kojoj je ministar Tomo Medved iskazao punu podršku ratom pogođenoj zemlji.

U tom ministarstvu danas je održana videokonferencija hrvatske i ukrajinske strane o provedbi Odluke o pružanju pomoći u liječenju i rehabilitaciji ranjenih osoba iz Ukrajine u Hrvatskoj koju je vlada donijela 16. ožujka.

Medved je, pozdravljajući svoju ukrajinsku kolegicu Juliju Laputinu, iskazao punu podršku ukrajinskom narodu u borbi za slobodu te zahvalio što u Hrvatskoj vide prijatelja i partnera koji svojim znanjem i iskustvom iz Domovinskog rata želi i može pomoći Ukrajini, stoji u priopćenju. 

Cilj vladine odluke je pružanje konkretne pomoći ratom pogođenoj zemlji u zbrinjavanju ranjenih, njihovu liječenju i rehabilitaciji u Hrvatskoj. U početnoj fazi Hrvatska bi mogla prihvatili do 20 ranjenih osoba, veterana ili civila, ovisno o zahtjevima ukrajinske strane, priopćeno je, prenosi Index.hr.

Ministrica Laputina zahvalila je hrvatskoj vladi, ministru Medvedu i resorima na inicijativi i spremnosti u pružanju konkretne pomoći, kao i na dosadašnjem angažmanu kako bi se što prije pristupilo realizaciji odluke.

Videokonferenciji su nazočili i ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič, predstavnici ureda predsjednika, Ministarstva zdravstva, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja, ujedno i članovi radne skupine.

Danas su se u Odesi sastali i hrvatski ministar obrane Mario Banožić i njegov ukrajinski kolega Oleksij Reznikov. Između ostalog, razgovarali su o hrvatskoj pomoći Ukrajini te o sigurnosnoj situaciji u toj zemlji.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije