Američki predsjednik

Grenell i Vučić tvrde da Donald Trump uskoro dolazi u Srbiju

22.09.2020.
u 16:35

Američki predsjednik Donald Trump uskoro bi mogao posjetiti Srbiju. Ovo je rečeno danas tijekom konferencije za medije nakon sastanka delegacije Srbije, koju je predvodio predsjednik Aleksandar Vučić, sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD Richardom Grenellom i izvršnim direktorom američke Međunarodne razvojne financijske korporacije (DFC).

Ovu informaciju otkrio je sam Grenell.

- Kada smo bili u kabinetu i kada nas je pozvao Vučić, znao sam kakva je reakcija Trumpa kada se na nešto obveže. Ta preuzeta obveza je stvarna, i on i Ivanka su izrazili želju da dođu u Beograd. Vi ste predsjedniče Vučiću dali veliku viziju Trumpu po pitanju dolaska u Beograd. Krajnje je vrijeme da se dogodi posjet Srbiji, riješen je da dođe. Nemam datume, to je za nas u ovom trenutku komplicirano, ali je izrazio želju i jedva čekam da ga vidim ovdje. Što se tiče političkih pitanja, predsjednik Trump je čovjek koji je u Washingtonu sa strane u toj administraciji. Mi smo danas ovdje upravo zato jer je on sa strane, jer vjeruje u ovaj proces – rekao je Grenell.

Vučić je rekao da je istina da je Trump prihvatio poziv.

- Trump je bio šarmantan i prihvatio poziv da posjeti Srbiju. Na tome nisam inzistirao previše, ali pošto gospodin Grenell zna čitav razgovor, predsjednik Trump je prihvatio. Ja kao svaki Srbin počeo sam navaljivati, tražio sam to od njega. Na njemu je, kad mu dozvole obveze. Posebno smo razgovarali sa gospođom Ivankom, jer se njen rejon bavi ugroženim skupinama, ženama... – rekao je Vučić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije