'NEMA NIŠTA POSEBNO'

Glasnogovornik pokušao objasniti zašto je Merkel ostala bez daha dok je davala izjave

Reuters/Pixsell
16.07.2019.
u 08:00

U Njemačkoj se već tjednima vrte nagađanja o njezinu zdravlju, nakon što se u tri navrata vidljivo tresla na javnim događajima.

Kancelarka Angela Merkel ostala je bez daha za vrijeme izjave za medije tijekom vikenda jer se brzo uspinjala stubama, rekao je glasnogovornik vlade Steffen Seibert u ponedjeljak u pokušaju da stane na kraj nagađanjima o njezinu zdravlju. 

"Kancelarka se vrlo brzo uspinjala stubama kako bi stigla na vrijeme na mjesto gdje je čekaju novinari, te zatim odmah dala izjavu", rekao je Seibert u Berlinu.

"Apsolutno nema ništa posebno za objaviti a pogotovo nikakvih razloga za nagađanja", dodao je.

Kancelarka je dala kratku izjavu za medije u nedjelju u rezidenciji njemačkog veleposlanika u Parizu o svojoj nazočnosti na vojnoj paradi u povodu francuskoga nacionalnog praznika, dana pada Bastille.

Za vrijeme te kratke izjave teško je disala. Merkel je bila u žurbi jer je išla na ručak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, rekao je Seibert.

U Njemačkoj se već tjednima vrte nagađanja o njezinu zdravlju, nakon što se u tri navrata vidljivo tresla na javnim događajima.

Prvi put je rekla da je razlog tome dehidracija, a zatim da je bila riječ o psihološkoj obradi prvog napada.

Međutim tijekom nedjeljne parade, Merkel je stajala za vrijeme francuske državne himne i pozdravljala sudionike, a da se problem nije pojavio.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije